Váltó

Tisztelt Látogatónk!

Köszönjük, hogy megtisztel minket a bizalmával és megismerkedik az irodánk váltójog területén nyújtott szolgáltatásaival. Ha érdeklik a váltóban rejlő lehetőségek, vagy ilyen értékpapír van a birtokában és annak hatékony érvényesítésével kapcsolatban keres segítséget, akkor jó helyen jár! A váltó jog területén széles körű ügyvédi szolgáltatással várjuk ügyfeleinket Budapest XI. kerületében.

Kérdése van? Kérje váltójogi szabályozásában jártas kollégánkat az alábbi számon:

+36-20-993-5371

Hagyjon számunkra üzenetet, örömmel visszahívjuk!

Ha inkább e-mailt írna, akkor az

office@madarassy-legal.com

címen várjuk megkeresését!

Mi is az a váltó?

A váltó legegyszerűbben megfogalmazva egy pénzkövetelést megtestesítő értékpapír. A váltó kiállítására leggyakrabban akkor kerül sor, ha az egyik felet valamilyen jogügylet kapcsán pénztartozás terheli a másik féllel szemben. Az adós a váltó kiállítása útján kötelezettséget vállal a váltóban foglalt feltételek szerinti teljesítésre. Hogy mi értelme erről egy speciális értékpapírt kiállítani, egy egyszerű fizetési ígéretet tartalmazó okirat helyett? A válasz a váltó különleges jogi szabályozásában keresendő:

A váltó ugyanis:

Milyen esetekben lehet érdemes váltót használni?

A váltó használata kézenfekvő lehet:
A váltó helyettesítheti a bonyolult biztosítéki rendszereket, hiszen könnyű kikényszeríthetősége kellő biztonságot ad a birtokosának, miközben a kibocsátó számára is kedvezményt jelent a váltó elfogadásával kapott fizetési haladék.

Amiben segíthetünk:

Forduljon szakértő kollégáinkhoz bizalommal amennyiben:

A VÁLTÓJOGGAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK ÉS INFORMÁCIÓK ÉRDEKÉBEN OLVASSA EL AKTUÁLIS CIKKEINKET ITT!

Elérhetőségeink még egyszer:

Telefon: +36-20-993-5371

E-mail: office@madarassy-legal.com