2020. szeptember 22.
Szerző: Ügyvédi Iroda

Tisztelt Ügyfeleink!

A koronavírus járvány elleni védekezés jegyében és mindannyiunk egészségének védelme érdekében szeretnénk kérni, hogy a személyes találkozók során (konzultáció, szerződéskötés stb.) az alábbi kéréseket és eljárásokat, megelőző intézkedéseket legyenek szívesek betartani és figyelembe venni.

  • Kérjük Önöket, hogy a személyes megbeszélést, valamint aláírást megelőzően telefonon vagy e-mailben (illetve bármely más, alkalmas módon) jelezzék a kapcsolattartó kollégánknak esetleges jogi és más kérdéseiket, észrevételeiket, módosító javaslataikat az üggyel, az aláírandó dokumentumokkal (szerződéssel) kapcsolatban, annak érdekében, hogy a megbeszélt időpontban az ügyfélazonosítás, okmányellenőrzés és az iratok véglegesítése után már csak az aláírásra kerüljön sor, így gyorsítva és hatékonyabbá téve az ügyintézést. Az okmányellenőrzés és ügyfélazonosítás menetének megkönnyítése érdekében kérjük Önöket (ha eddig nem tették meg), hogy személyes okmányaikat (személyi igazolvány, lakcímkártya és adókártya) lefényképezve vagy beszkennelve küldjék meg irodánknak előzetesen e-mailben.
  • Kérjük Önöket, hogy a megbeszélt és kollégánkkal egyeztetett időpontban pontosan legyenek szívesek megjelenni irodánkban, annak érdekében, hogy az előtérben (folyosón) az esetleges tumultust és a várakozást megakadályozhassuk.
  • Kérjük Önöket, hogy a személyes találkozóra az alapvető higiéniás előírások betartása mellett kerüljön sor (kézmosás, fertőtlenítés, biztonságos távolságtartás stb.), és irodánkban – tekintettel arra, hogy zárt légtérről van szó – a kormányzati intézkedéseket betartva szíveskedjenek maszkot (vagy más alkalmas eszközt, pl. kendőt) hordani.
  • Kérjük, hogy a megbeszélt időpontban irodánkban csak az ügyben közvetlenül érdekelt személyek és aláíró felek jelenjenek meg [így eladó(k), vevő(k), társasági tag(ok) és vezető tisztségviselő(k) stb.], tehát a családtagok, ingatlanközvetítők és egyéb kísérők jelenlétét a lehetőségekhez mérten mellőzzék. A szerződő/aláíró felek nagy száma esetén kérjük mindenképpen egyeztessenek előre a kapcsolattartó kollégánkkal, hogy a rendelkezésre álló jogi lehetőségek alkalmazásával a résztvevők számát csökkenteni tudjuk (pl. meghatalmazás adása stb.).
  • Kérjük, hogy az ügyvédi megbízási díj és egyéb költségek, foglaló és egyéb vételárrészletek stb. megfizetése során a készpénz helyett az átutalásos módot részesítsék előnyben (amennyiben szükséges irodánk tud laptopot és internetet biztosítani az utaláshoz, illetve online átutalásos számlát is tudunk kiállítani).
  • Abban az esetben, ha betegnek érzik magukat, illetve a koronavírus valamely ismert tünetét észlelik, esetleg kapcsolatba kerülhettek olyan személlyel, aki fertőzött (lehet), kérjük jelezzék, hogy a személyes konzultáció helyett megfelelő megoldást találjunk az egyeztetésre vagy új időpontot keressünk a konzultációra, aláírásra.
Szeretnénk felhívni a figyelmüket továbbá arra, hogy a koronavírus terjedésének mértékére tekintettel irodánkban a személyes ügyfélfogadás, illetve személyes tanácsadás jelenleg csak kivételes esetben elérhető, ezért kérjük Önöket, hogy telefonon vagy e-mail üzenetben keressenek bennünket. A konzultációkat, jogi tanácsadásokat e-mailen keresztül, telefonon vagy egyéb elektronikus formában (Skype, Zoom, Google Meet stb.) végezzük, míg a szerződéskötés, aláírás és ellenjegyzés során a videóazonosítást (távazonosítást) részesítjük előnyben.

A fentiek betartása mellett munkánkat természetesen folytatjuk, kollégáink e-mailben és telefonon 9-18 óra között elérhetőek a szokásos módon.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!