2017. június 22.
Szerző: Ügyvédi Iroda

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye szerint több mint a március 15-ig esedékes kötelező cégmódosítás ellenére 13.000 fővárosi cég még mindig nem emelte meg a törzstőkéjét az új Ptk. szerinti hárommillió forintos minimumra. A közlemény kiemeli, hogy minden, jogszerűtlenül működő cég ellen törvényességi felügyeleti eljárást fognak kezdeményezni.

kötelező cégmódosítás még nem későA törvényességi felügyeleti eljárás eredményeképpen legrosszabb esetben törlik a céget, és eltiltják vezető tisztségviselőit és többségi tulajdonosát, de még abban az esetben is, ha a törvényességi felügyeleti eljárás megindítását követően azonnal pótolja a cég az elmaradást, legalább a 10.000,- forintos, mérsékelt cégbírósági felügyeleti illetéket meg kell fizetni.

Irodánk cégjoggal foglalkozó munkatársai rendelkezésére állnak, amennyiben az Ön társaságánál még nem történt meg az átállás. Ne várja be a bajt, cselekedjen, hiszen a törvényességi felügyeleti eljárás eredményeként a társaságot és a vezető tisztségviselőt is bírság sújthatja, amennyiben a kötelező változtatások átvezetése elmarad!

Ha bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy az Ön cége esetén szükség van-e a törzstőke megemelésére, vagy előzetesen informálódni szeretne a tőkeemelés lehetséges módozatairól, olvassa el a témában íródott korábbi cikkünket, amelyben arról is tájékozódhat, hogy a kötelező tőkeemelés során hogyan lehet megemelni a törzstőkét.

Amennyiben a fentiekkel, vagy egyéb cégjogi problémával kapcsolatban kérdése merül fel, személyre szabott tájékoztatásért keresse irodánkat bizalommal!

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!