2014. február 12.
Szerző: Ügyvédi Iroda

cégeladás-cégátvétel

Egyre többek keresnek meg bennünket cégeladás vagy cégátvétel kapcsán. Csak az elmúlt héten 5 cég értékesítésére kerestünk vevőt, de 2 cégvásárlásban is segítettünk.

A cégvásárlás nagy segítséget jelenthet például pályázatok beadásánál, amikor a saját cég nem felel meg a pályázati feltételeknek. A cégeladás viszont a cég megszüntetése során lehet hasznos, mivel egy céget eladni sokkal egyszerűbb és sokszor kifizetődőbb is, mint végelszámolással megszüntetni.

A cégeladás/cégátvétel szükséges dokumentumai az alábbiak:

– személyi iratok mindkét fél részéről

– üzletrész adásvételi szerződés

– cég dokumentumai (elsősorban társasági szerződés)

Mennyibe kerül?

A költségek cégformától függenek, de általánosságban kijelenthető, hogy 18.000,- Ft-50.000,- Ft összegű illetéket, illetve költségtérítést szükséges fizetni, ezen felül pedig az ügyvédi munkadíj térítendő.

Mennyi idő?

Ha rendelkezésre áll valamennyi irat aláírva, a megfelelő díjak pedig befizetésre kerültek, úgy a cégbíróság 15 napon belül köteles döntést hozni a kérdésben. Amennyiben a módosítás során a székhely másik bíróság területére kerül áthelyezésre, úgy ez az idő kb. 3 hónapra hosszabbodik meg.

A jogi feladatok mellett a kereslet és kínálat összepárosításában is örömmel segítünk. Ha Önök is szeretnének céget venni vagy eladni, forduljanak hozzánk bizalommal!

Vegye fel a kapcsolatot irodánkkal, kérje kollégáink segítségét!

Székhely: 1117 Budapest, Váli utca 4.
Mobil: +36 20 993-5371
Telefon: +36 1 786 2003
Hétköznap 9-18 között
E-mail: office@madarassy-legal.com
Kövessen minket a Facebookon is!